​Fodboldgolf er en blanding af fodbold, golf og minigolf.

Spillet stammer fra Sverige og er et spil som henvender sig til alle som kan lide naturen og være aktiv. Det kan spilles af alle, da det ikke kræver andet end et par gode sko til at sparke med. Alder og størrelse spiller ingen rolle, da det ikke kræver at være i nogen speciel form, netop derfor henvender spillet sig til alle. Med en fodbold og helt almindelige fritidssko/kondisko sparker man sig gennem banens 18 huller, der i modsætning til golfbanens små huller er så store, at fodbolden kan komme i. Spillet går i al sin enkelthed ud på at sparke en fodbold i hul på færrest mulige spark.

​Ved hver bane står et skilt, som fortæller hvordan netop denne bane skal spilles.

Når man starter på bane 1. også kaldet hul 1, skal man følge det klippede græs rundt med stierne, så vil man helt automatisk ende ved bane 18.

Der vil være steder hvor bolden skal over, under, gennem, højre eller venstre om forhindringer. Man kan selv lave specielle børneregler med f.eks.: start længere fremme eller fast at trække et antal spark fra ved hvert hul. Så alle, uanset alder og kunnen, kan gå en runde sammen og samtidig få en sjov oplevelse. Et spil med 4-6 personer vil tage ca. 2 timer. Det anbefales ikke at være mere end 4-6 pr. hold. Er I flere anbefales det, at I deler jer op i flere hold, da det ellers tager for lang tid ved hvert hul.

Ved større arrangementer startes der på forskellige baner samtidigt, en såkaldt ”gunstart” således at alle hold bliver færdige næsten samtidigt.